ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Οικολογία και οικονομία

Στην τοπική διάλεκτο η γκουστέρα είναι η μικρή σαύρα που απαντάται συχνά στην ύπαιθρο, εκεί τουλάχιστον όπου εξακολουθεί να υπάρχει φύση. Την βλέπουμε συχνά στον μπαξέ μας, όπου μας βοηθάει τρώγοντας διάφορα έντομα που έχουν βλέψεις στα ζαρζαβατικά. Έτσι η γκουστερίτσα έγινε σύμβολο. Σύμβολο για τις ισορροπίες στη φύση, για ευελιξία και για δυνατότητες σε αντιστάσεις και αντοχές.

Όσον αφορά την καλλιέργεια, ασχολούμαστε με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η μορφή της καλλιέργειας αποτελεί πρόοδο όσο αφορά την παραγωγή των τροφίμων. Μετά από δεκαετίες αλόγιστης χρήσης χημικών και κατασπατάλησης των φυσικών μας πόρων, τα τελευταία χρόνια δημιουργείται μια νέα συνείδηση σχετικά με την παραγωγή και την κατανάλωση προϊόντων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Πρόκειται επίσης για τρόφιμα που είναι υγιεινά και εύγευστα, ιδιότητες που εξασφαλίζουν οι βιοκαλλιέργειες. Έτσι και εδώ: με την δημιουργία τον κατάλληλων υποδομών θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα.

Επειδή είμαστε και οι ίδιοι παραγωγοί στην τρίτη γενιά πλέον, έχουμε επίγνωση των πρακτικών προβλημάτων που επιφέρει η αλλαγή της καλλιέργειας από συμβατική σε βιολογική. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο παραγωγός. Στα πλαίσια των σχέσεων συνεργασίας που θέλουμε να αναπτύξουμε, επιδιώκουμε να προσφέρουμε εφόδια από τα οποία θα βγει κερδισμένος ο τόπος μας. Προσφέρουμε τεχνογνωσία, επιστημονική βοήθεια αλλά και ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούν να ανταλλάσσονται οι εμπειρίες του καθενός από μας. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε στις εγκαταστάσεις μας έναν χώρο ο οποίος φιλοδοξούμε να γίνει ένα μικρό σχολείο με αντικείμενο την σύγχρονη γεωργία. Γεωπονικές γνώσεις και σεμινάρια αποφέρουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στο χωράφι.

Γνωρίζουμε ότι η εξέλιξη των μεθόδων στην βιολογική γεωργία μπορεί να προσφέρει λύσεις και στις συμβατικές καλλιέργειες. Ένας παραγωγός με ανοιχτούς ορίζοντες σίγουρα θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει νέες γι' αυτόν πρακτικές που θα τον βοηθήσουν να ελαττώσει την υπολειμματικότητα φαρμάκων στα προϊόντα του αλλά και να ρίξει τα κοστολόγιά του.  

Η πεποίθησή μας, ότι τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται από την υπευθυνότητα που ασκείται σε βάθος χρόνου, θέλουμε να διακατέχει και τις επαγγελματικές μας συναλλαγές. Θέλουμε το όνομά μας να είναι συνώνυμο με την ποιότητα και με σχέσεις εμπιστοσύνης σε κάθε τομέα. Ξέρουμε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα από την οικογενειακή τοπική επιχείρηση προς μια εταιρία που τροφοδοτεί τις ευρωπαϊκές αγορές με πραγματικά καλά προϊόντα.

 

Kiwi Goustera