ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

 

Τεχνολογία και αρχιτεκτονική

Ως εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό που αποσκοπεί στη διάθεση προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δώσαμε με τη βοήθεια των εταιριών ΒΙΕΝΤΕΡ Α.Ε. και ΕΥΡΩΚΑΤ Α.Ε. μεγάλο βάρος στον άρτιο σχεδιασμό και κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεών μας στην ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας.

- Επιλογή του χώρου: προτιμήσαμε να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις μας στη ΒΙ.ΠΕ. αντί στα κτήματά μας, για να μην επιβαρύνουμε γόνιμο έδαφος. Η Βιομηχανική Περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ έχει άριστη σύνδεση με την Εγνατία οδό, το αεροδρόμιο και το νέο εμπορικό λιμάνι.

- Σύγχρονη τεχνολογία: μια καλίμπρα ιταλικής κατασκευής έχει τη δυνατότητα διαλογής μέχρι και 9 τόνων φρούτων την ώρα σε 13 εξόδους.

- Απόδοση και περιβάλλον: οι καρποί συντηρούνται σε ψυγεία χωρητικότητας 1.000 τόνων που ο χειρισμός και ο έλεγχός τους γίνεται με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας. Σύγχρονες προδιαγραφές (καυστήρας αιθυλενίου, ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, οικολογικό φρέον 507) αποτελούν εγγύηση για φρέσκα και γευστικά προϊόντα.

- Οικολογία εκ θεμελίων: η θέρμανση και ο κλιματισμός των γραφείων και των άλλων χώρων προσωπικού γίνεται με οικονομικό και οικολογικό τρόπο μέσω οριζόντιας γεωθερμίας.

- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: στις στέγες των εγκαταστάσεων μας βρίσκονται φωτοβολταϊκά ισχύος 100 KW. Τα πάνελ πέρα από την συμβολή τους στην παραγωγή του ρεύματος που απαιτείται για τη λειτουργία της μονάδας, με την σκίαση που προσφέρουν συμβάλουν και στη μόνωση του κτηρίου όπου στεγάζονται τα ψυγεία.

- Νερό: τα φυτά στους εξωτερικούς μας χώρους ποτίζονται με νερό της βροχής που συλλέγεται σε υπόγειες δεξαμενές.

Kiwi Goustera